Korzeń Szczeci fix 20*2g

W tradycyjnym ziołolecznictwie korzeń szczeci był polecany przede wszystkim do leczenia i profilaktycznej diety w chorobie wrzodowej, żołądka, dwunastnicy i jelit oraz w innych zaburzeniach w przewodzie pokarmowym (nadkwaśność, polipy, piekące bóle po zjedzeniu pokarmów). Zewnętrznie - surowiec jest stosowany w formie okładów na popękaną skórę (najczęściej stóp), płaskie brodawki, niektóre typy wyprysku (egzemy)..
więcej

Lubczyk

Masa netto: 20g
Lubczyk pachnie intensywnie, lekko korzennie. Na początku ma smak słodkawy, przechodzący w ostrzejszy, lekko gorzkawy. Doskonale podkreśla smak wywarów mięsnych. Można go stosować również do zup, sosów ziołowych i pieczeniowych, do potraw z ryżu, grzybów, kaszy, drobiu..
więcej

Herbatka Uodparniająca

Masa netto: 100 g Składniki: Liść czarnej porzeczki (Folium Ribis nigri), Hibiskus (Flos Hibisci), Owoc aronii (Aroniae Fructus), Owoc róży (Fructus Rosae), Liść pokrzywy (Urticae Folium), Liść melisy (Folium Melissae), Owoc jarzębiny (Fructus Sorbi) Sposób użycia: łyżkę ziół zalać szklanką wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem ok. 10 min. Pić dwa razy dziennie po szklance świeżo przygotowanego naparu. Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składnik preparatu..
więcej

Herbatka Rozgrzewająca

Masa netto: 100 g Składniki: Liść babki lancetowatej (Folium Plantaginis Lanceolatae), Kwiatostan lipy (Inflorescetia Tiliae), Liść podbiału pospolitego (Folium Farfare), Kwiat nagietka lekarskiego (Flos Calendulae), Kora wierzby (Cortex Salicis), Owoc bzu czarnego (Fructus Sambuci), Hibiskus (Flos Hibisci) Sposób użycia: łyżkę ziół zalać szklanką wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem ok. 10 min. Pić dwa razy dziennie po szklance świeżo przygotowanego naparu.  Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składnik.
więcej

Herbatka orzeźwiająca

Masa netto: 100 g Składniki: Owoc głogu (Fructus Crataegi), Owoc róży (Fructus Rosae), Liść melisy (Folium Melissae), Kwiat malwy (Flos Malvae arboreae), Hibiskus (Flos Hibisci) Sposób użycia: łyżkę ziół zalać szklanką wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem ok. 10 min. Pić dwa razy dziennie po szklance świeżo przygotowanego naparu. Ostrzeżenie Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składnik preparatu.  .
więcej

Herbatka Oczyszczająca

Masa netto: 100 g Składniki: Korzeń mniszka pospolitego (Radix Taraxaci), Liść brzozy brodawkowatej (Folium Betulae), Liść pokrzywy zwyczajnej (Folium Urticae), Ziele krwawnika (Herba Millefolii), Owoc bzu czarnego (Fructus Sambuci) Sposób użycia: łyżkę ziół zalać szklanką wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem ok. 10 min. Pić dwa razy dziennie po szklance świeżo przygotowanego naparu. Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składnik preparatu..
więcej

Herbatka Wzmacniająca

Masa netto: 100 g Składniki: Liść poziomki (Folium Fragariae), Liść pokrzywy (Urticae Folium), Liść melisy (Folium Melissae), Owoc głogu (Fructus Crataegi), Owoc róży (Fructus Rosae), Owoc jarzębiny (Fructus Sorbi) Sposób użycia: łyżkę ziół zalać szklanką wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem ok. 10 min. Pić dwa razy dziennie po szklance świeżo przygotowanego naparu. Ostrzeżenie: Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składnik preparatu.  .
więcej

Przyprawa Bonifraterska

Masa netto: 50 g Składniki: Majeranek, tymianek, rozmaryn, estragon, bazylia Zastosowanie: Do warzyw, mięs i ryb.
więcej

Majeranek

Zastosowanie: Idealnie nadaje się do zup jarzynowych, flaków, ryb, dziczyzny, wołowiny, kurcząt, kiełbas, omletów. Masa netto: 50 g Składniki: Majeranek 50 g.
więcej

Tymianek

Zastosowanie: Idealnie nadaje się do zup, pieczonego drobiu, sałatek, pomidorów, fasoli i grzybów, oraz dań włoskich. Masa netto: 50 g Składniki: Tymianek 50 g.
więcej